Övergav katter på Nässjö central

En besökare upptäckte fyra övergivna katter i en bur på Nässjö central i fredags.

I fredags förmiddags fick en förbipasserande på resecentrum se fyra katter i en bur som stod övergiven. Ingen ville kännas vid buren och efter åtminstone en timme utan att ägaren kom kontaktades polisen som placerade katterna på ett tillfälligt katthem.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Alice, så är ser verkligheten ut. Man dumpar sina katter på alla möjliga ställen. Inte sällan innan man ska iväg på en semesterresa som man beställt långt i förväg och som kan ha kostat 60-70.000.- för familjen. Men 150.-/dygn för att ha sin katt på ett kattpensionat har man inte lust att betala för. Då dumpar man katten/katterna precis var som helst. I det här fallet hade de åtminstone möjlighet att bli hittade. Värre är det med de katter som ställs ut inlåsta i transportburar eller i ihoptejpade kartonger i skogen där ingen kan förväntas hitta dem. De lämnas att dö en mycket plågsam död av vätskebrist och utmärgling.

    Det fall Höglandsnytt beskriver är inte ovanligt – dessvärre. När ska djurägare lära sig att ta ansvar för sina katter/hundar/hästar/marsvin etc? Höj straffsatserna, kräv obligatorisk id-märkning och registrering innan ett djur säljs och kastrera dina katter. Det finns uppskattningsvis 100.000 hemlösa katter i Sverige idag. Det skulle krävas 2000 katthem för att ta hand om dem. Dit har vi långt! Gå gärna in på SVEKATTs hemsida (www.svekatt.se) så får ni mer information om hur det är att vara katt i Sverige år 2012. SVEKATT är en organisation som samlar katthemsorganisationer som står för ’no kill’ principen och som verkar för att höja kattens status i samhället.

    Jag ägnar min fritid åt att vara volontär på ett av landets största katthem, en ideell förening som årligen omplacerar ca 400 hemlösa katter. Vårt arbete är en droppe i havet och sköts helt på ideell basis genom volontärernas arbete, medlemsavgifter, faddergåvor, sponsring av företag, anordnande av Öppet Hus och loppis samt donationer i form av arv. Sök upp ditt närmaste katthem och se vad du kan göra för att stödja deras arbete!

Kommentarer avstängda