Höglandet Nyheter

ÖVERKLASSNYTT: Får fängelse för våldtäkt

Stockholms tingsrätt har under måndagen meddelat dom i ett mål som gäller våldtäkt. Tingsrätten dömer den åtalade som i media benämns ”Kulturprofilen” för en våldtäkt som ägde rum mellan den 5 och 6 oktober 2011 till fängelse i två år.

Åtalet för våldtäkt gäller två näraliggande händelser natten mellan den 5 och 6 oktober 2011 och en händelse natten mellan den 2 och 3 december 2011. Tingsrätten dömer den åtalade för en av händelserna natten mellan den 5 och 6 oktober 2011.

Rättens ordförande lagmannen Gudrun Antemar säger i en kommentar:

– Domstolens uppgift i ett brottmål är att bedöma om åklagaren har bevisat sitt gärningspåstående. Bevisningen i detta mål har huvudsakligen bestått av förhör med målsäganden och ett antal vittnen. Tingsrätten har gjort en noggrann bevisvärdering och kommit fram till att beviskravet i brottmål är uppfyllt beträffande en av de händelser som åklagaren har väckt åtal för.

Straffminimum för våldtäkt är fängelse i två år och tingsrätten har bedömt att straffvärdet för gärningen motsvarar fängelse i två år.

Tingsrätten har beslutat att den dömde ska bli kvar i häkte till dess att domen kan verkställas. Tingsrätten har dömt ut skadestånd till målsäganden. Rätten var enig.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook