På flakmoppen till centerstämman: "Ja till månggifte" | Höglandsnytt
Debatt Opinion

På flakmoppen till centerstämman: ”Ja till månggifte”

”Jag är förtvivlad då jag befarar att min sena ankomst kan påverka idéprogrammet och mitt bifall till partiets efterlängtade månggiftesförslag”, skriver ”Nisse på flakmoppen” i en insändare på tal om centerstämman i Upplands Väsby.

[adrotate banner=”6″]

Från Maramö till centerstämman i Upplands Väsby.

Nu har jag drabbats av svåra problem. Kylan är en sak. Men utöver min sedvanliga keps från lantmännen har jag satt på öronlappar. Nu än värre bekymmer, När jag med min flakmoppe passerade Kungens kurva fick jag bränslestopp. Tittar i tanken men det verkar va någon deciliter kvar så kanske det är ”skit i förgasaren”. Ligger på marken och mekar. Jag är förtvivlad då jag befarar att min sena ankomst kan påverka idéprogrammet och mitt bifall till partiets efterlängtade månggiftesförslag. Jag har ju förberett mig med jättestor säng och lagt doftande hö för att motverka doft och sängknarr. Är lite orolig för att knarret ska höras när jag är igång. Jag vill inte göra de andra fruarna i sängen avundsjuka.

Tänk om jag inte hinner fram i tid till omröstningen. Min röst kan bli tungan på vågen när frågan om flera fruar behandlas. Jag litar inte på varken Eskil eller Annie. De har ju redan sitt på det torra. Jag är obegagnad ungkarl och känner mig pigg för mångfald i sängen. Bygden behöver alla dessa fruar och jag och mina ungkarlsgrannar har verkligen sparat på fröet och är hel-laddade. Om jag nu inte får igång min flakmoppe måste jag kanske stanna vid Stureplan.

Måtte jag hinna fram till dansen och även tvätta mina händer. De är smutsiga av mekandet. Jag stannade till vid Konsum i Nyköping och köpte en ny roll-on-doft att ha under armarna. Jag förklarade min trängtan för butikskvinnan som rekommenderade denna för mig helt nya sort. Kvinnorna skulle enligt henne dras till detta förföriska doftbete. Hoppas det stämmer.

Nu hinner jag inte skriva mer för jag är kraftigt försenad. Lovar återkomma med en resultatrapport.

Nisse på flakmoppen 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Jag håller tummen för dig Nisse! Känn dig för i dansen.Ge inte upp! Jag tror på damen från Nyköping. Förförisk doft – Du kommer att lyckas!
    Anders

Kommentarer avstängda