Debatt

Pagrotsky, en klok man som agerar felaktigt

När Leif Pagrotsky – som jag håller för en av de få kloka i partiet – går ut och förklarar att socialdemokraterna inte kommer att göra några radikala skatteförändringar agerar han totalt felaktigt.

Man behöver inte vara ekonom för att inse att även om Alliansen inte sänker skatterna mer som t ex att inte inför något ytterligare jobbskatteavdrag, så blir det nödvändigt att framdeles höja skatterna om vi skall klara åldringsvård, skola, sjukvård etc. Endast den dumme och fundamentalistiske skattemotståndaren kan ha en annan åsikt. Det är både fegt och oövertänkt att gå ut med sådana signaler som Pagrotsky nu gjort.

Jag föreslår att man gör en framtidskalkyl där man redovisar vad de nämnda behoven innebär i skatteuttag, Man bör i denna också redovisa de helt vansinniga projekt man kan spara pengar på som t ex att deltaga i meningslösa krig i stora delar av världen och många andra onödiga insatser både här hemma och utomlands, inte minst bidrag till EU. Här bör ni visa radikalism. Detta går man sedan ut med till samtliga hushåll. Skulle det vara dåligt med resurser så föreslår jag att Juholt satsar de extrapengar han får från partiet för att dryga ut sin riksdagslön som borde räcka för den som säger sig vara socialdemokrat.

Att återuppta en sådan dialog med medborgarna på ett seriöst sätt skulle få många att fundera och inse vansinnet i att hela tiden sänka skatterna. Men dialogen med medborgarna har ni ju slutat med för länge sedan. Jag har i femton års tid sänt mail till flertalet av er riksdagsledamöter.

Sammanlagt rör det sig säkert om mer än tvåhundra. Under denna tid har jag på sin höjd fått ett tiotal svar. Merendels att ni vill bli strukna från utsändningslistan.

OLLE LJUNGBECKGävle

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook