PÅKÖRDA AV GALNING – POLISER SKADADE IMORSE | Höglandsnytt
Höglandet Jönköping Nyheter

PÅKÖRDA AV GALNING – POLISER SKADADE IMORSE


Poliser skadades när de blev påkörda under tidiga morgonen på onsdagen av en misstänkt drogpåverkad tjuv.

Under tidiga gryningen fick polisen larm om en galen körning på E4an genom Jönköpings kommun och strax efter kl 05 kom larm om att föraren körde i mycket hög hastighet på E4an genom Mjölby kommun.

När poliserna kontrollerade regisreringsnumret visade det sig vara en hyrbil som skulle vara återlämnad under tisdag eftermiddag.

En polispatrull försökte stoppa bilen utanför Linköping men föraren stannade inte. Bilföraren körde mot Norrköping i mycket hög hastighet.

Vid Klinga försökte polisen stoppa bilen med hjälp av spikmatta men bilföraren lyckades köra förbi. Strax efteråt lyckades polisen med hjälp av flera polispatruller att låsa in bilen och sänka farten så att bilföraren kunde stoppas.

I samband med stoppet misstänks bilföraren, en man i 35-årsåldern, för att medvetet ha kört på en av polisbilarna vilket ledde till skador på både polisernan och polisbilen som måste bärgas. Poliserna fick vård av ambulanspersonal.

Bilföraren greps på platsen för ett flertal brott: stöld alternativ häleri av föremål som hittades i bilen, våld mot tjänsteman genom att köra på en polispatrull, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och olovligt brukande av hyrbil.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook