Pånyttfött Boro slog klart skånska Tyringe

Var det tränarbytet i veckan som fick så snabb effekt på Boro VHC? Under alla omständigheter spelade laget med nytt självförtroende hem segern mot Tyringe i hemmahallen med 6-3 (2-1, 3-0, 1-2).

Kanske var det bara som det verkade – men nog föreföll borospelarna piggare än vad man sett dem på länge. Och man ville verkligen visa publiken att det här hade blivit ett vinnande lag. Det tog bara 2.47 för att första pucken ramlat in bakom Tyringes målvakt.

Sen kvitterade i och för sig skåningarna efter 8.56 men lite drygt två minuter senare gjorde Myggan Andersson 2-1 till hemmalaget.

Båda lagen hade sen en del farligheter men inget resulterade i mål.

Andra perioden inleddes med lite småbök och det dröjde dryga 11 minuter innan Boro kunde öka på loedningen till 3-1 genom Myggan. Efter 12.24 kom sedan 4-1 genom Gustav Borgling i numerärt överläge. I sista periodminuten gjorde Thomas Josefsson sedan 5-1.

En annan Josefsson, Tobias, ökade på till 6-1 efter 20 sekunder i tredje perioden. Det blev också sista Boromålet för kvällen. Gästerna tilläts göra två mål efter det – men närmare kom de inte.