Eksjö Tranås

Pappas nya fru är inte mamma – många övergrepp mot liten pojke


Ett gift par från norra Höglandet väntar nu på domen från Eksjö tingsrätt och är misstänkta för ofredande mot en pojke. Brottet ska ha begåtts under ett års tid.

Enligt åklagarens stämningsansökan har paret under förra året ofredat pojken genom att duscha honom i kallt vatten och hälla kallt vatten på honom. Därefter har pojken, som är i nedre högstadieåldern, tvingats vara kvar i det kalla vattnet en ansenlig tid.

Brottet ska ha begåtts i parets bostad på en ort i Tranås kommun. Brottsoffret är son till mannen. Mannens nya fru ska ha stått bakom det mesta av övergreppen. Vid ett tillfälle ska hon ha tvingat pojken sitta i kallt vatten i 1,5 timme i ett badkar. Detta ska ha varit som straff för en påstådd lögn från pojkens sida.

”[De] begick gärningen med uppsåt”, anser kammaråklagare Maria Rensfelt och menar att paret tillsammans och i samförstånd begått brottet som ska ha kommit till rättsväsendets kännedom efter att socialtjänsten slagit larm.

Kvinnan och pappan har förnekat brott. Rättegången hölls mot paret i Eksjö tingsrätt tidigare i veckan. Pojken bor inte längre kvar hos pappan och kvinnan.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook