Jönköping Jönköpings län

PÅTÄND DIESELTJUV KÖRDE I 200 km/t med brinnande bil i natt


Galen knarkkörning i 200 km/t m stulen diesel i brinnande bil.

Polisen fick framåt 2330-tiden under tidiga natten till måndagen in larm om pågående stöld av diesel på en gård på landsbygen inom i Habo kommun.

Via övervakningskamera kunde ses hur tjuv slangade diesel från lastbilar. Tjuven lämnade sedan brottsplatsen i en bil i riktning mot Habo. Poliser for ut och när misstänkte tjuven fick syn på dem försökte han fly.

En biljakt tog vid. Tjuven körde på lv 195 mot Jönköping och färden gick emellanåt i över 200 km/t, enligt polisernas uppskattning. Kort efteråt körde bilisten rakt igenom en rondell i Habo och for av vägen.

Föraren kunde gripas med hjälp av polisernas våldsspray och de satte handklovar på mannen. Dramat var inte över. Bilen började brinna och räddningstjänsten larmades för att släcka elden.

Dieseldunkarna kunde plockas bort ur bilen innan den blev övertänd. Den gripne var en man i 25-årsåldern. Han fördes till sjukhus med ambulans för kontroll.

Mannen blev misstänkt för stöld, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott, drograttfylleri samt för att inte ha följt polismans tecken. Efter förhör hävdes dock gripandet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook