Jönköping news65

Pensionär nästan sparkad till döds av 21-åring

Jönköpings tingsrätt dömer nu en 21-årig man för försök till dråp till fängelse i sex år och att betala skadestånd till målsäganden med närmare 200 000 kr.

I vintras skulle en äldre man hjälpa en 21-årig man som kört i diket i Ryd upp på vägen igen. Det hela slutade dock med att 21-åringen slog och sparkade den äldre mannen nästan till döds, enligt tingsrättens dom.

Polis kom till platsen och den yngre mannen greps efter att han spårats av hund medan den äldre mannen hamnade på intensiven. Nu dömer tingsrätten 21-åringen för att ha försökt döda den äldre mannen till fängelse och att betala skadestånd.

Den 22 mars i år stal den påverkade 21-åringen en bil i Värnamo för att åka till Göteborg men färden slutade vid midnatt i ett dike i Ryd.

En äldre man som var ute och promenerade tänkte hjälpa mannen upp men när han såg att 21-åringen var påverkad ringde han i stället polisen. 21-åringen gick då till attack och slog ner och sparkade den äldre mannen.

Ett vittne som såg misshandeln och ringde polisen var övertygad om att den äldre mannen dog under den flera minuter långa misshandeln.

Polisen kom och grep 21-åringen i anslutning till händelsen. Han har sedan åtalats och döms nu alltså för detta och andra brott. Tingsrätten tillerkänner också den äldre mannen skadestånd. Däremot bedömer tingsrätten att den äldre mannens hustru inte drabbats på ett så allvarligt sätt att hon ska få skadestånd.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook