Nyheter

Pepparspray mot ungdomsstök i Nässjö

Det var stökigt på många håll i Jönköpings län under fredagskvällen. Det gällde inte minst Nässjö, där ett stort gäng bråkade i anslutning till Storgatan vid halvtvåtiden på natten. Det behövdes flera polispatruller för att återställa ordningen.

Den polispatrull, som snabbt fanns på plats konstaterade tidigt att den inte ensam skulle klara av att få ordning på oredan. Totalt skickades fem patruller som förstärkning. Ungdomarna uppträdde aggressivt och hotfullt och iett par fall fick patrullerna tillgripa pepparspray för att få lugn.

 

Dessutom transporterades fem ungdomar bort från platsen, omhändertagna enligt PL 13.

 

-Vid 01-tiden hade polisen i Värnamo kallats till Forsheda, där en privat fest urartat. Även där avlägsnades ett par personer enligt PL 13 för att få lugn.

 

-Strax före 02  blev det stökigt vid en krog på Brunnsgatan i Jönköping. Polisen löste det genom att omhänderta en person.

 

-Vid 02-tiden fick polisen in samtal från två kvinnor i Gislaved. De anmäler varandra för misshandel. Polisutredningen får utvisa vad som hänt och vem som slagit vem.

 

-Strax före 03 larmades polisen till Jordbron i Jönköping, där en ordningsvakt fått problem då en hel del folk stökade. Flera patruller sändes dit. Det blev .lugnt sex personer avvisats frånm platsen.

 

Totalt noterade polisen 92 s k händelserapporter under tiden 22 – 04.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook