Jönköping Toppnyheter

Person hittad död – misstänkt mord

En man hittades död utomhus utanför en skola under måndagsmorgonen. Polisen utreder nu misstankar om mord och vill ha tips från allmänheten. Polisen har spärrat av ett område kring skolan. Den döde mannen var en familjefar från Jönköpings kommun. Polisen väntar nu på ett utlåtande från rättsläkare.

UPPDATERAD: 0835, 0934, 1120, 1425, 1710, 1838, 2045

Vid 0730-tiden fick polisen om att en person hittats livlös utomhus i ett bostadsområde i närheten av Hunnerydsvägen i Kaxholmen mellan Gränna, Haurida och Huskvarna. Polis och ambulans larmades till platsen.

Den döde är en man i 40-årsåldern. Han hittades död utanför en Landsjöskolan där krissamtal med barnen nu inletts.

Vid 0745-tiden stod det klart att personen var avliden och att det inte kunde uteslutas att ett brott begåtts. Polisen spärrade av platsen och en teknisk undersökning har inletts.

Ett fordon har tagits i beslag. Fordonet kan vara intressant i den fortsatta brottsutredningen, uppger polisen.

Enligt uppgifter till Jönköpingsposten är den avlidne en familjefar som är bosatt i Jönköpings kommun. En anhörig till den döde mannen berättar att mannen sov i sin bostad under natten och att dödsfallet ”kom helt utan förvarning”.

Polisen har genomfört dörrknackning i området för att om möjligt inhämta vittnesuppgifter. En förundersökning om mord är dessutom igång. Polisen uppmanar de som har tips eller iakttagelser i ärendet att höra av sig.

UPPDATERING
Rättsläkaren kunde inte delge någon bedömning om dödsorsak på plats. Det innebär att ett utlåtande kommer först senare i veckan, enligt polisen. Fram till dess fortsätter utredningen med rubricering mord. Utredningen sköts av polisens särskilda grupp för grova brott.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook