Jönköpings län

Pistolmannen är ute igen

Hotfull man gripen i Forsheda efter enorm polisinsats men han var inte ens beväpnad med ett riktigt vapen och nu är han frigiven.

Polisen fick under onsdagen kl. 21.48 uppgifter om att en man med pistol befann sig i Forsheda väster omVärnamo. Polisen fick ytterligare uppgifter om att mannen var aggressiv och att han hotade att skjuta privatpersoner eller poliser.

Mannen tog sig ut i samhället och rörde sig omkring samtidigt som han hotade att skjuta personer. Folk flydde och polisen utfärdade VMA där man uppmanade ortsbor att hålla sig inomhus, ett unikt tilltag. Poliser fick kontakt med mannen med hjälp av förhandlare och mannen kunde gripas odramatiskt utan våldsanvändning strax innan midnatt.

Strax innan kl 05 på morgonen beslutade åklagare att mannen skulle anhållas på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Det framkom under torsdagen att ”pistolen” inte var något riktigt vapen.

Under fredagen kom således besked om att mannen försatts på fri fot och han är nu bara misstänkt för olaga hot mot två personer, rapporterar SR.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook