Planerar överklaga skolutredningen i Nässjö

Planer finns nu på att överklaga beslutet om att godkänna kommunledningens skolutredning i Nässjö.

Alla kommunala beslut kan överklagas av allmänheten. Det är dock sällan det sker. I fallet med skolutredningen väcks nu frågan om ett överklagande.
Saken togs upp redan under den 5 timmar långa debatten i kommunfullmäktige om att det egentligen borde ha varit kommunfullmäktige som gåve uppdraget om en skolutredningen. I verkligheten var det kommunstyrelsen som gjorde det.
Överklagas beslutet kommer det att dröja innan skolreformen kan verkställas, eventuellt ända till nästa val då många bedömare spår stora politiska förändringar.

Samtidigt skriver personal på Centralskolan ett öppet brev till kommunledningen där man berättar att man känner sig baktalade av bland andra kommunalråd Bo Zander (s) och oppositionsråd Anders Karlgren (m). Den förste sa under fullmäktigedebatten att inget förändrats på skolan sedan 1968 och den andre ska ha sagt att Skolinspektionen anmärkt på lokalerna. Inget av detta är sant menar skolpersonalen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Det är beklagligt att se hur oinsatta politikerna är i ärenden som de fattar beslut i.
    Den rena smutskatsning som Zander, Karlgren, Ridderstad ägnade sig åt under kommunfullmäktige, fick mig att inse hur inkompententa de är att vara med och styra Nässjö i en sådan här viktig fråga. se länk, http://www.nassjo.se/Politik-och-demokrati/Webb-tv-fullmaektiges-sammantraeden
    Heder åt politikerna Anders Hansen (Safe), Etelka Huber och Karin Larsson Salander (Mp) Sigvard Karlsson (KD) m.fl. som var bra pålästa och insatta i ärendet.
    Det värsta flummeriet stod Sofia Ridderstad (M) för. Jag kommer ALDRIG mer att rösta på moderaterna om inte katastroferna som jag såg på kommunfullmäktiges webbsändning avgår.

  2. Håller med. Nivån på Zander, Karlgren & Co. hade platsat i Farmen eller nån liknande dokusåpa.

Kommentarer avstängda