Speedway

Plattmatch för Elit Vetlanda – men kvar i serietopp

Efter ett regnavbrott på cirka en och en halvtimme kunde matchen Dackarna-Elit Vetlanda till sist genomföras. Och här kunde ett mycket skadeskjutet Dackarna besegra jättefavoriten Vetlanda med 47-43 inför 3571 åskådare. Vetlanda behåller ändå serieledningen med hjälp av Piraterna som slog Rospiggarna.

[adrotate banner=”27″]
Dackarna kom till start utan dopingmisstänkte Patryk Dudek samt de båda skadade Robin Aspegren och Alexandr Loktaev. Målillalaget körde riders replacement för den sistnämnde.
Mot detta ställde ett helt ordinarie Vetlanda upp – och förlorade!

Matchen började också riktigt illa för Vetlanda och då inte minst för världsstjärnorna Tai Woffinden och Jarek Hampel som kom sist i båda sina första heat.
Woffinden körde upp sig något, men för Hampel var det en kolsvart kväll. Han fick bara köra tre heat och tog på dem inte en enda poäng. Jacob Thorssell sattes till och med in istället för Hampel i matchens näst sista heat.
Och upp som en sol – ned som en pannkaka.
Så gick det för förra veckans succeman, Magnus Karlsson. som ju inte tappade en enda poäng mot Vargarna i tisdag.
Den här gången tog han inte en enda och gjorde – tyvärr- Hampel sällskap som nollpoängare…

Nu var det istället reserv nummer två, Jacob Thorssell som imponerade. Han tog elva poäng på sex heat då han även ersatte Karlsson i ett.
Nu återstår jumbon Västervik för Vetlanda kommande tisdag.
Det räcker faktiskt med seger i den matchen för att Vetlanda ska vinna Elitserien och därmed få ett gynnsammare läge inför kommande semifinal – och eventuell final.

Detta eftersom Piraterna genom firma Ward/Hancock vände mot Rospiggarna i matchens två sista heat i en riktig rysarmatch. Det faktumet – och Thorssells åkning – var ljusglimtarna för kvällen för Vetlandalaget.

Poäng, Vetlanda: Jacob Thorssell 11 (6 heat), Janusz Kolodziej 11 (5), Thomas H Jonasson 9 (5), Emil Sayfutdinov 7 (4), Tai Woffinden 5 (4), Magnus Karlsson 0 (3), Jarek Hampel 0 (3).
[Bandy]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook