Plötsligt hände något dåligt i Vetlanda

Ett Vetlanda BK utan sin fixstjärna Johan Löfstedt… Det gick bra i 80 minuter. Sedan föll VBK i hop och då avgjorde topplaget Edsbyn och vann med 7-4 (2-2).

Före matchen på kvällen på lördagen presenterade förbundskapten Svenne Olsson en bruttotrupp till VM som avgörs om en månad.
Där är givetvis Johan Löfstedt given. Så hans sjukfrånvaro är ett ruskigt avbräck för VBK.

Istället visade de övriga två landslagsuttagna VBK-spelarna sig på styva linan. Joakim Andersson genom ett vackert 0-1-mål och Pontus Blomberg genom att dra i hela anfallsspelet.

När man möter Edsbyn ska man undvika hörnor som hälsingelaget just nu är bäst i Sverige på. Det blev också 1-1 efter en hörnvariant och sedermera 2-2 i halvlek efter VBK-mål från Patrik Johansson. Totalt blev det 19 hörnor i matchen (10-9) men bara ett mål.

Andersson slog in sin egen straffretur till 3-2 i andra halvlek innan Edsbyn kunde vända till 4-3. Men efter det att Patrik Johansson kvitterat till 4-4 med tio minuter kvar att spela föll VBK ihop. Edsbyn gjorde därefter tre raka mål.

VBK gjorde trots förlusten en mycket bra match och speciellt då eftersom Löfstedt saknades. Återstår att se om han är tillbaka då man på trettondagsafton tar emot Sandviken i Sapa Arena.