Eksjö Nässjö Nyheter

Polis anmäld för övervåld vid gripande

En polispatrull har enligt uppgifter till anmälts för misshandel som ska ha skett i samband med att en grupp ungdomar greps efter bilkörning i Nässjö i fredags kväll. Enligt uppgifter till Höglandsnytt ska poliserna ha sparkat och slagit och hotat de gripna. Polisen har anmält ynglingarna i bilen för försök till misshandel och försök till våld mot tjänsteman samt för ofredande efter att en av de gripna ska ha spottat en polisman i ansiktet.

[adrotate banner=”7″]
De gripna har anmält poliserna för misshandel efter vad de anser ha varit övervåld från polisernas sida.
En av de gripna ska knähukande iförd handfängsel ha fått en spark och ett slag i ryggen av en polis.
Samme polisman ska enligt källor till Höglandsnytt ha i en piketbuss ha tagit stryptag och slagit en annan av de gripna uttalat hot som skulle kunna tolkas som hot till livet eller hot om vidare repressalier efter ett frisläppande.
Ungdomarna ska ha försökt preja poliserna av vägen i centrala Nässjö strax innan midnatt natt till lördag. Detta efter att polisen velat stoppa bilföraren för kontroll.
Bilföraren sprang från platsen och greps först i lördags förmiddag.
De övriga gripna förhördes i Eksjö och släpptes sedan.
[adrotate banner=”6″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Jaha, så ungdomarna trodde seriöst att de skulle komma undan med brottet att preja polisen av vägen. När de alldeles säkert sedan uppträder hotfullt och provocerar polisen så tror de att de ska komma undan med det också? Nä, sluta dalta med slöddret. Hårdare tag från polisen saknas idag. Men i vanlig ordning kommer säkert ungdomarna undan straffpåföljd och kan sen åka hem till mamma för fruktstund och fredagsmys.

  2. STÅ FÖR VAD NI GJORT. Är ni så fruktansvärt dumma och gör det ni gjorde så fattar ju vem som helst att polisen inte kommer ta er i hand, eller!!??
    Det var tyvärr kanske en sådan här sak som gjorde att ni börjar fatta vad ni egentligen håller på med när ni prejar en polisbil – GISSES – hur dum får man vara.

    KOM IGEN – stå för vad ni gjort – lär er av det – och gör sedan något bra av det!

    /Tomas

Kommentarer avstängda