Nyheter

Polis knivskuren i stort ungdomsbråkEn polis har knivskurits i samband med bråk i stadsdelen Hässleholmen i Borås under tisdagskvällen. Den misstänkte gärningsmannen var under natten fortfarande på fri fot och jagades av ett stort polisuppbåd.

Polismannen fördes till sjukhus av sina kollegor.
Polismannens skador är inte allvarliga.
Polisen larmades till området efter att invånare slagit larm om att ett ungdomsgäng sköt raketer i området. När en mopedist skulle kontrolleras gjorde en annan person ett knivutfall mot polisen.
Brottet rubriceras som dråpförsök, hot och våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd eftersom när han skulle gripas och satte han sig till motvärn och avvek från platsen och kunde inte gripas till slut.
I samband med ingripandet använde polismannen också pepparspray för att freda sig mot angreppet.
En polisbil har fått skador i samband med den pågående händelsen i området och en person är medtagen till förhör för denna händelse.
Polisen fortsatte sökandet efter gärningsmannen under natten.

I samband med eftersöket av gärningsmannen för knivattacken mot polismannen hittades en person som skulle kontrolleras och han sparkade mot en av polismännen och medtogs direkt och misstänks nu för våld och hot mot tjänsteman. Det var inte knivgärningsmannen.

Vid 23-tiden kunde den skadade polismannen lämna sjukhuset.
Tre personer har hämtats in till förhör i ärendet under tidiga natten.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook