Polis svårt skadad – misshandlad på A6 | Höglandsnytt
Jönköping Toppnyheter

Polis svårt skadad – misshandlad på A6

En polis måste vårdas för bl a hjärnskakning och svåra skador på ögonen efter att ha blivit misshandlad av en misstänkt galning på A6 köpcenter i Jönköping. Den misstänkte 55-åringen har trots ideliga stölder, vålds- och narkotikabrott under hösten släppts fri fem gånger.

UPPDATERAD: 1210, 1705
Mannen åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt misstänkt för olaga hot, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, knivbrott, narkotikabrott m m, enligt en stämningsansökan som åklagare lämnat in till domstolen.

I slutet av augusti ska mannen, som är 55 år gammal, bosatt i Huskvarna och medborgare i ett utomeuropeiskt land, ha hotat två kvinnor på A6. Han hotade med att slå in deras skallar och slå sönder bilen, enligt stämningsansökan.

Poliser kom till platsen och då bröt våldet ut.
55-åringen ska ha slagit en av poliserna i ansiktet och sparkat honom på benet vilket orsakade smärta, ömhet, hjärnskakning och svullnad i vänstra ögonregionen och vänster ögas näthinna.
”Han begick gärningen med uppsåt”, säger kammaråklagare Magnus Feldth Håpnes i sin stämningsansökan.

55-åringen ska också ha hotat döda polismannen.
55-åringen har i förhör med polisen förnekat brott.
”Hotet var ägnat att framkalla allvarlig fruktan”, anser Magnus Feldth Håpnes
Ett par vittnen finns till hoten och våldet. Inga uppgifter om skadeståndsanspråk har angivits i stämningsansökan.

Trots detta allvarliga brott släpptes mannen fri efter förhör. Bara ett par dagar senare ska 55-åringen ha misshandlat en busschaufför utanför stadsbiblioteket i Jönköping med slag i ansiktet. 55-åringen frigavs återigen efter förhör.
Busschauffören kräver den åtalade mannen på 8000 kr i skadestånd. 55-åringen har nekat till brott. Ett vittne finns till våldet.

Ett par veckor senare, en bit in i september togs han av poliser i stadsdelen Ekhagen, den gången ska han ha varit drogad och beväpnad med kniv. Han släpptes återigen fri efter förhör. Detta brott har mannen erkänt.
Dagen efter togs han på Ikea på A6 efter att ha stulit mattor för flera tusen kronor.

Mannen släpptes dock återigen efter förhör för att i oktober åka fast på Stadium på A6 när han försökte stjäla kläder för flera tusen kronor.

För femte gången släpptes 55-åringen fri och åkte sedan fast i mitten av november i Gränna, påtänd på amfetamin och beväpnad med kniv, enligt en av åtalspunkterna.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook