Nyheter Sävsjö

Polis till ungdomsfest i Rörvik – misshandel och fylla

Polisen larmades natten till söndag till en ungdomsfest i Rörvik som hade gått över styr.

Polisen fick larm om den stökiga festen redan vid 18-tiden på lördagskvällen. Vittnen hade hört av sig om att många ungdomar fanns i en hyrd festlokal i Rörvik.
Omkring 100 personer, ungdomar i tonåren, var med på festen och enligt polisen var de flesta mycket fulla. Flera av festdeltagarna hade kommit till lokalen efter att rykte om festen spridit sig, inte minst via sociala medier.
Ett förhållandevis stort antal omhändertogs för fylleri och ett antal skjutsades hem till sina föräldrar.
En del föräldrar tog hand om sina barn på plats när de fått reda på vad som hänt och att polisen var på plats.

En person ska ha blivit misshandlad, en man/pojke i 18-årsåldern som fick ett sår i ansiktet. Det är dock oklart hur han blev misshandlad.

Strax efter midnatt avbröt arrangören festen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

 1. asså alla var inte så jääävla fulla och inne på festen var det hur lungt som helst! dock gick polisen in utan tillstånd! vilket jag tkr är fel! finns skönare poliser än dom som kom och va olagliga själva

  1. Jag tar mig friheten och översätter texten till läsbart format.

   Alla var inte till överdrift påverkade av alkohol. Inne i lokalen var det förhållandevis lugnt. Polisen tog sig in i lokalen utan vårt medgivande, vilket en del av de festdeltagare som inte kan lagen tyckte var dumt. En del uttryckte att polismakten borde veta bättre.
   För att klargöra: En ungdomsfest med antagligen hög berusningsgrad hos minderåriga spårar ur och polismakten känner sig tvungna att ta sig in i lokalen och kontrollera att allt står rätt till. Ungdomsfyllan bara ökar och ökar, med trista saker som följd. Var är alla föräldrar egentligen? Deras närvaro på fylleslaget hade alldeles säkert skapat förutsättningar för en trevligare tillställning.

 2. Abonym: polisen gjorde knappast fel!! Minderåriga småglin ska inte dricka alkohol – alltså ett fall för polisen när föräldrarna som borde ha koll på sina barn inte har d!!

 3. Vid kl.18 befann sig inte fler än 5 personer i lokalen och den väl planerade tillställningen spreds ej via rykten utan inbjudningar som noga kontrollerades (i lokalen ryms 149 personer). Arragangören tvingades att avbryta.

  Deltagarna på festen blev flera gånger varnade av oss 5 personer som befann sig i lokalen vid 18 tiden att lugna sig men denna misshandel och polisen rörde upp festen!

Kommentarer avstängda