Jönköping

Polischefen försvarar nazisternas rätt att demonstrera

Nazistiska svenskarnas parti har för andra året i rad fått tillstånd av polisen att demonstrera i Jönköping på första maj. Beslutet har väckt protester men försvaras nu av länspolismästaren Håkan Sandahl.

[adrotate banner=”27″]
”Polisen är medveten om att Svenskarnas partis demonstration kan innebära ordningsstörningar och att det sannolikt blir motdemonstrationer. Det är dock inte skäl nog att neka tillstånd. Polisens uppgift är att organisera oss för att skydda båda dessa sidors grundlagsskyddade rätt att framföra sina åsikter”, skriver Håkan Sandahl i en debattartikel och talar om polisen som demokratins väktare.
”Polisen värnar alltså demonstrationsfriheten i ett läge där flera i den allmänna debatten vill inskränka den”, säger Håkan Sandahl.

Håkan Sandahl varnar också för att polisen kommer att ta till våld om demonstrationerna urartar och deltagarna inte följer polisens order.
”Våld är aldrig vackert och måste vara den sista utvägen”, säger Håkan Sandahl som välkomnar den rättsliga prövningen av demonstrationstillståndet som överklagats till förvaltningsdomstol.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Klart att en sverigedemokrat säger så då dom 2 partiernas ursprung är det samma

  2. Tyvärr så har alla partier på den svenska scenen samma ursprung. Allt bottnar i det mänskliga förtrycket uppkommet ur religionen. Först var det präster och adel som stod för det hela sedan tog under en historiskt kortare tidsperiod det som skulle kallas socialdemokratin över.
    Med andra ord kan inget parti hävda att de rumsrenare än något annat.

  3. Frågan är vilka som är värst…..dom med nazistisk bakgrund…..eller delar av vänstern som har Stalin som förebild. Men här handlar det om demokratiska rättigheter och det är det som är det fantastiska med Sverige att både Nazister och Kommunister har rätt att demonstrera för sina åsikter. Sen må man tycka vad man vill om dom olika lägren!

Kommentarer avstängda