Nyheter Småland

POLISDRAMA – DROGAD MOPEDIST försökte FLY


En nattlig kontroll av en mopedförare slutade med jakt på ungdomar och misstankar om flera brott under natten till lördagen.

En polispatrull mötte vid 02-tiden under natten till lördagen en moped som framfördes på Lorensborgsleden i Kalmar. På mopeden satt en passagerare som inte har någon hjälm.

Föraren av mopeden ville inte stanna i poliskontrollen. I korsningen Lorensbergsleden och Erik Dahlbergs väg körde föraren mot rött ljus, innan färden fortsatte på en cykelväg.

Vid korsningen Oxhagsvägen och Axel Oxenstiernas väg körde mopedisten omkull, och både föraren och passageraren försökter att springa från platsen. Detta förhindrades av poliserna och föraren av mopeden, en 18-åring, visade tecken på påverkan av narkotika.

Han togs med för provtagning och blev misstänkt för drograttfylleri, rattfylleri under påverkan av alkohol, olovlig körning, ringa narkotikabrott eget bruk, samt innehav och för att ha kört mot rött ljus.

Passageraren blev misstänkt för tillåtande av olovlig körning eftersom han låtit föraren köra mopeden. Han misstänks också för tillåtande av rattfylleri genom påverkan av alkohol och narkotika samt narkotikabrott genom innehav och bruk.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook