Nässjö

POLISDRAMA I NÄSSJÖ: MASSA FOLK SÅG NÅGOT HÄPNADSVÄCKANDE

Dramatiskt utanför polisstationen i Nässjö.

Under fredagen hände det. Det sällsynta fågeln blåhake siktades intill polisstationen i Nässjö och lockade till sig ett uppbåd av fågelskådare.

Vacker blåhake i Nässjö. Foto: Jimmy Bekkevold

”Jag har bara sett en blåhake tidigare och trodde knappt själv att det kunde vara det. När jag fick fram kameran var det inga tvivel.
Jag lade mig på marken och började fota den direkt. På en liten stund tog jag över 260 bilder”, berättar Nässjöfotografen Jimmy Bekkevold

Larm gick ut i fågelskådarvärlden och inom fem minuter fanns andra fågelskådare på plats, till slut ca tio personer (t o m långväga Jönköpingsbor hann fram) samtidigt i det dåliga vädret.

Vädret ska också vara orsaken till blåhakelandningen i Nässjö.
”Blåhake är ganska sällsynt i Nässjö med 1-3 fynd om året ungefär. Blåhaken har tillbringat vintern i nordvästra Afrika, söder om Sahara och är nu på väg för häckning i de svenska fjällen. På sin långa färd måste de ibland rasta och äta och det gör de oftast när det är dåligt flygväder. Blåst och skurar har säkert gjort att den stannat till här för att äta upp sig lite”, analyserar Jimmy Bekkevold.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook