POLISEN BÄSTA TJUVTIPS I PÅSK | Höglandsnytt
Höglandet

POLISEN BÄSTA TJUVTIPS I PÅSK

Inbrottsrisk under storhelg

Under storhelger ser polisen att antal bostadsinbrott har en tendens att öka. Polisen kommer därför med ett antal tips för att minska risken för att utsättas för brott.

– Meddela din granne att du ska åka bort och be grannen titta till ditt hus eller lägenhet. Och det kanske inte behöver framgå i sociala medier att du ska vara borta under hela helgen eller veckan, säger Mats Lundén på polisens brottsamordning, i ett nyhetsmeddelande..

Ett annat tips kan vara att tända lampor i bostaden på exempelvis timer även om det är ljust långt in på kvällen eller be grannen parkera bilen på gården, så att det ser ut som om någon är hemma. Det är svårt att förutsäga var inbrott sker.

Ett vanligt tillvägagångssätt har varit att ett fönster på baksidan, företrädesvis balkongdörrar, krossas och använts som ingång till huset. Det som stulits har varit saker som är lätta att få med sig vid en snabb genomgång av huset, främst smycken och kontanter.

Det är viktigt att snabbt meddela polisen om man ser något som verkar misstänksamt och att man noterat så många iakttagelser som möjligt i sin beskrivning till polisen. Exempelvis registreringsnummer om någon okänd bil cirkulerat i området eller om det varit en eller flera personer samt en beskrivning av personerna.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook