Jönköping Jönköpings län

Polisen får pris – stoppar dödsförarna

MHF, Motorförarnas Helnykterhetsförbund tilldelar Trafikpolisen i Jönköping MHF:s Polispris ”Ingen ska dö av rattfylleri”. Priset delades ut vid en ceremoni i Alvesta igår söndag.

Motiveringen lyder:
”Trafikpolisen i Jönköping bedriver ett effektivt arbete för att beivra trafikbrott och öka trafiksäkerheten inom sitt verksamhetsområde. Kontroller och möten med trafikanter leder till en ökad trafiksäkerhet och bidra till att bekämpa rattfylleribrotten i trafiksystemet. Arbetet med att komma åt den grova brottsligheten som bedrivs hos trafikpolisen i Jönköping ger synergieffekter inom trafiksäkerhetens arbetsområde och gör att man upptäcker handel med alkohol och droger som utan denna insats skulle kunna ökat rattfylleriet.

En annan viktig arbetsuppgift är kontrollen av tunga fordon vilket leder till att man inte bara upptäcker olika brister på fordonet utan också upptäcker brott mot kör och vilotider, överlast, olagliga förarkort, rattfylleri samt införsel av droger och alkohol.

Kontrollen och synligheten i trafikmiljön gör att trafikpolisen i Jönköping medverkar till förebyggande trafiksäkerhetsverksamhet vilket bidrar till bättre regelefterlevnad och en ökad trafiksäkerhet som leder till att nollvisionens mål om att ingen ska dö eller skadas svårt i trafiken kan uppfyllas.

Trafikpolisen i Jönköping arbetsinsats bidrar till att MHF:s mål om att, ingen ska dö av rattfylleri, kan förverkligas genom en bra synligt och väl utfört arbete.”

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook