Jönköpings län Nyheter

Polisen har gripit villainbrottstjuvar

Polisen har gripit två personer misstänkta för villainbrott. Gripandet skedde i Ljungarum, Jönköping ikväll. ”Gott fiskafänge”, säger vakthavande polisbefäl Bengt Netterström. De gripna, en man och en kvinna ,förhördes under kvällen och anhölls strax innan midnatt.

”Det känns bra. Utredningsläget är gott”, säger Bengt Netterström.

Den 34-åriga kvinnan och 35-årige mannen greps på Gnejsvägen på Ljungarums industriområde i Jönköping efter att ett vittne sett en misstänkt bil stå parkerad inte långt därifrån på Herkulesvägen. Vittnet ringde polisen och Herkulesvägen mötte sedan polisen de misstänkta som inte ville stanna. Efter en kort biljakt greps en kvinna och en man. Mannen hade försökt fly från bilen.
Intill platsen hittades föremål som polisen misstänker kommer från ett villainbrott under dagen. Vilka föremål det handlar om vill polisen inte gå in på.


Visa större karta

Mannen och kvinnan sitter nu i förhör och är skäligen misstänkta för grov stöld. Åklagaren förbereder att anhålla paret.
Enligt polisen är det inte omöjligt att paret är inblandat i fler villainbrott. Polisen ska bland annat jämföra parets skor med fotavtryck från andra inbrott i länet.
Spaningar  med hund ska genomföras i området för att om möjligt hitta mer stöldgods.
Trots att två personer nu är gripna tror inte polisen att villainbrottsvågen är över.
”Det är säkerligen fler ute i länet”, säger Bengt Netterström som hoppas den kommande utredningen kan visa om det gripna paret har kopplingar till andra tjuvar.
Polisen utreder nu också vilket land mannen och kvinnan kommer ifrån. De saknar fast adress i Sverige.
Vågen av villainbrott har pågått sedan i somras och enbart sedan början av december har inbrott skett i mellan 150 och 200 villor i länet. Främst i och kring Jönköping men också många på Höglandet.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook