"Polisen har tagit fel person" – 32-åringen hade alibi för mordkvällen | Höglandsnytt
Mord i Nässjö Nässjö Nyheter

”Polisen har tagit fel person” – 32-åringen hade alibi för mordkvällen

Uppgifter till Höglandsnytt gör gällande att den för mord misstänkte 32-åringen hade alibi för tiden då mordet i Nässjö ska ha begåtts i söndags eftermiddag.

Den 32-årige mannen greps under torsdagen och anhölls. Bara drygt 1 timme efter polisens presskonferens på fredagseftermiddagen släpptes mannen på order av åklagaren som troligtvis inte ansåg att bevisningen räckte för att få mannen häktad i väntan på åtal. Häktningsförhandlingar skulle annars ha skett på måndag vid Eksjö tingsrätt.
”Polisen har tagit in fel person”, berättar en person med kunskap om den misstänkte för Höglandsnytt.
Det visar sig att 32-åringen ska ha haft alibi för mordkvällen då han ska ha varit tillsammans med en grupp andra människor som ska kunna intyga att 32-åringen var på en helt annan plats än vid mordvillan i Handskeryd.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Så trög dom är. Innan man griper nån så måste man ju för fan ta reda på var människan har vart vid den påstådda morddagen. Räcker inte med att mannen tidigare dömts för våldsbrott. Detta fall är en enskild fall och ska utredas. Och visst att man kanske misstänkte mannen för denna mord P.g.a hans tidigare domar, men ge fan i honom om ni inte kan bevisa var han var

  2. C, D eller vad du nu kallar dig i kommentarsfältet: Man tar in en person till förhör för att man har en misstanke. Därefter förhör man personen i fråga om var denne befunnit sig under det pågågna brottet. Man får då ev reda på om personen har alibi eller ej. Det kan ju vara så att en tidigare dömd brottsling är mer intressant i utredningen än en ostraffad Svensson. Personen har ju tidigare VALT att begå ett brott och eftersom både fängelsedomar och kriminalvården i Sverige är ett skämt, finns stor risk att man förblir kriminell.

Kommentarer avstängda