Nässjö Nyheter

Polisen lade ner utredning mot Nässjöpedofilen

Redan för två år sedan polisanmäldes den nu dömde Nässjöpedofilen för sexuellt ofredande mot barn. Den gången räckte inte bevisen till, ansåg polisen som lade ner utredningen.

Nässjöpedofilen och hans fru var kontakt- och familjehem för barn, bland annat för den 4-årige pojke som Nässjöpedofilen våldtog, av tingsrättens dom att döma.
Redan 2004 ska övergreppen mot en nu 17-årig flicka ha börjat, enligt domen.
Men det visar sig, rapporterar Sveriges Radio, att övergrepp ska ha skett så tidigt som 2002 (ett övergrepp mot en flicka). Detta anmäldes dock inte förrän 2010 och socialförvaltningen i Nässjö blev misstänksam.
En förundersökning inleddes men den lades ner i brist på bevisning.
Det är oklart om Nässjöpedofilens fru varit inblandad i de påstådda övergreppen. Enligt tingsrättens dom har hon haft intresse av att hennes man ska frias.
Efter nedlagda utredningen 2010 stoppades Nässjöpedofilen från kontakt med socialförvaltningen men hans fru fortsatte att vara kontaktperson för barn, rapporterar Sveriges Radio. Så barnen kunde fortsatt komma hem till Nässjöpedofilen ändå.
” Vi jobbar för att kunna förhindra den här typen av händelser, men det hade varit önskvärt om vi verkligen haft metoder som sett till att vi inte fick igenom den här typen av händelser”, säger Nässjö kommuns socialchef Ulrika Gustavsson till Sveriges Radio.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook