Polisen på plats när regissör besöker Eksjö | Höglandsnytt
Eksjö Nyheter

Polisen på plats när regissör besöker Eksjö

Filmmakaren Ewa Cederstam besöker idag onsdag Eksjö och Metropolbiografen som visar hennes film ”Våga minnas” som handlar om övergrepp hon utsatts för. Efter filmen bjuds till diskussion med Ewa Cederstam samt företrädare för bland annat landstinget, tingsrätten och polisen.

Dokumentärfilmen ”Våga minnas” handlar om att gå vidare och ta tag i det man helst vill förtränga.
Ewa Cederstam blev själv utsatt för en våldtäkt för över 25 år sedan och har sedan dess försökt bearbeta händelsen som fortfarande präglar hennes vardag. Resultatet blev en film. I filmen berättar hon om flyktförsöken från minnena och hon rekonstruerar sin historia med hjälp av en polis.
”Och då, om inte förr, inser jag vilken skuld jag lagt på mig själv. Att jag tänker att jag borde kunnat göra något för att förhindra våldtäkten. Att jag var en ofullständig männniska som inte lyckades ta mig därifrån”, berättar Ewa Cederstam i informationsmaterial om filmen.

”Varför kan vi prata om hur det känns att bryta ett ben, men inte om psykisk sjukdom? Varför kan vi prata om misshandel, men inte om våldtäkt”, frågar sig Ewa Cederstam.

Filmen visas två gånger idag onsdag. På eftermiddagen och på kvällen.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook