Polisen tar emot anmälningar på torget i Forserum – "vi känner inte igen bilden av brottslighet" | Höglandsnytt
Nässjö

Polisen tar emot anmälningar på torget i Forserum – ”vi känner inte igen bilden av brottslighet”

Imorgon torsdag öppnar polisen en mobil station på torget i Forserum dit alla som känt sig utsatta för brott är välkomna att lämna polisanmälan. Samtidigt berättar man att ”den bild av brottslighetens omfattning i Forserum som skildrats i media inte är den bild som polisen känner igen.

”Vi tar det här på allvar. Det är olyckligt om människor som utsatts för brott inte anmäler det till polisen. Vi behöver känna till att någon drabbats för att kunna hjälpa, säger Christer Edlund, chef för Höglandspolisen i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Från förmiddag till eftermiddag finns polisen på plats med tolk om så behövs för att ta emot anmälningar på torget i Forserum. Polisen poängterar också att det är viktigt att det är den som drabbats som också anmäler.
Enligt polisens statistik har brottsligheten gått ner i Forserum de senaste tre åren.
Enligt Höglandspolisen har flera av de incidenter som rapporterats i media inte alls varit kända av polisen.
”Polisen tar också allvarligt på de motstridiga uppgifter i media där somalier uppgett att de har ringt polisen många gånger. Därför genomförs nu ett omfattande arbete där man går igenom de händelserapporter som skrivits i samband med samtal till Länskommunikationscentralen. Detta för att se om det inkommit samtal till polisen där det inte upprättats någon anmälan”, låter Höglandspolisen meddela på onsdagskvällen.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

 1. Vad bra att polisen går till botten med det här. Då förväntar jag mig att det rapporteras om det visar sig att någon sida har överdrivit och farit med osanningar.

  1. Väntar med stort intresse på resultatet. Med dagens teknik ska det inte vara några problem att kolla telefonlistor.

   Personligen gissar jag på att det nog finns en del som aldrig polisanmälts, offret tänker att det går nog över. Ibland måste trakasserier ackumuleras till något större för att anmälan ska ske. Om polisen skippat att ta upp anmälan så är jag kluven. Beror på vad man försökt anmäla. Frugan jobbar inom vården och det enda som är ’bättre’ med en infödd som tar upp värdefull tid i onödan för bagateller, är att det inte behövs tolk och går generellt fort att förstå vad de säger, så det går också fortare att pytsa ut dem.

   Sedan tror jag att historien har kidnappats av Muslimska Mänskliga Rättigheter-nånting. Vad som än pågått har jag rätt svårt att tro att kvalificerar för en ”kriskommission” som de kräver av justitieministern, samt att de kommer att få något större gehör från FNs grupp för rasism (om det inte är samma personlighetstyper som MMR, då lär det pekas finger åt Sverige).

 2. Jag hoppas verkligen att sanningen kommer fram nu om vad som verkligen har hänt och vad som är rena påhitten från medias och vissa intresseorganisationers sida. Nu finns verkligen chansen för alla som blivit trakasserade att ta upp detta med polisen, även dom ungdomar i Forserum som media bestämt sig för att inte nämna. Och här är det viktigt att föräldrarna tar sitt ansvar och hjälper sina barn. Detta måste få ett slut nu så att vi tar tillbaka Forserum från media och alla politiker som tror att dom vinner något på sina inlägg i media. När intresset svalnat från TV och Tidningar så blir vi som vanligt lämnade utan någon hjälp från våra politiker som sitter skyddat i dom större städerna, därför är det upp till oss själva att se till att livet går vidare i Forserum.

 3. Vad bra! Då ska jag be min kompis anmäla hatbrott! Hans barn blev hotade av somalier i Forserum. Så får vi se om det fungerar tvärtom, att en svensk anmäler hatbrott. Jag ställer mig mycket tveksam till att anmälan mottas med öppna armar.

 4. Önskar att Höglandsnytt går till botten med den här historien.

  Frågorna är ju minst sagt många: Har det förekommit trakasserier mot somalierna, och i vilken utsträckning? Finns det någon förklaring till trakasserierna? Har det förekommit anmälningar och brottsmisstankar mot somalierna? Hur har situationen varit skolorna? På stan? Vad är substansen i de märkliga historier om gruskastning och mjölkhällning som okritiskt lyfts fram?

Kommentarer avstängda