Höglandet Jönköping Jönköpings län

Polisen utreder nytt dubbelmord

Branden i en sommarstuga på Hökensås i mars utreds nu som ett dubbelmord, meddelar polis och åklagare idag fredag eftermiddag.

Utredningen om den brand som inträffade på Hökensås nordväst om Jönköping i mars, då två personer omkom, har nu återupptagits och leds av åklagare i Jönköping.
Polisen i region Väst beslutade igår torsdagen att återuppta förundersökningen om allmänfarlig vårdslöshet och omrubricerade brottsmisstanken till grov mordbrand och inledde en förundersökning avseende mord i två fall, meddelar åklagarmyndigheten.
Grova brottsgruppen i polisområde Jönköping har idag fredag, tagit över utredningen. Varför utredningen tas upp igen och fallet rubriceras om till mord, vill varken åklagare eller polis gå in på.
Polisen ska nu utreda eventuella kopplingar till misstänkta dubbelmordet i Norrahammar där ett pensionärspar mördades, också i samband med en brand.
”Det är en av frågorna i vi utreder. Varför kan jag inte gå in på”, säger vice chefsåklagare Pernilla Törsleff till Höglandsnytt.

Någon misstänkt finns inte frihetsberövad (gripen, anhållen eller häktad) för dubbelmordet på Hökensås. Ingen person har heller delgivits misstanke, berättar Pernilla Törsleff.

Enligt uppgifter till Aftonbladet bodde den misstänkte Norrahammarsmördaren granne med det döda Hökensåsparet under en längre tid.

Henrik Simonsen, [email protected]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook