Polisen varnar för dövstumma tiggare

Polisen varnar för en grupp bedragare som härjat i Jönköpings län och i norra Småland under veckan.

Bedragarna, oftast i par, söker sig till butiker där de uppger sig vara dövstumma och samlar in pengar till dövstumma i sitt hemland.
De som vill skänka uppmanas skriva namn på en lista och sedan lämna över pengar. Enligt polisen finns det dock inget som talar för att pengarna kommer till några dövstumma.
Rapporter om bedragare har kommit in från Jönköping, Västervik, Vaggeryd, Taberg, Värnamo. Sedan tidigare finns också rapporter om liknande bedrägerier på andra platser i landet, bland annat Värmland och Örebro. Det handlar främst om unga kvinnor som antastar främst äldre människor.
”Skänk inga pengar”, är Jönköpingspolisens råd.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Ja du Gunnar. Eftersom det inte är några problem att publicera signalement på förövarna i de flesta andra länder beror det förmodligen på att brottsoffren i Sverige är blinda. För det kan väl inte vara så att pk-maffian har varit i farten igen.

  2. För några veckor sedan sa radiopolisen på radio jönköping att dom fått kännedom att ett gäng var på resande fot från södra europa var på väg till höglandet och att dom fruktade att åldringsbrotten skulle öka. Kanske dom som breddat sin repertoar, aldrig problem att lura av svenskar pengar eller annat av värde då vi lurats av politiker och media i så många år.

Kommentarer avstängda