Hultsfred Nyheter Småland Vimmerby

Polisen varnar: släng brevet

Flera företagare har under de senaste dagarna fått försändelser i brevlådan från ”Bolagsupplysningen” och ”Företagsopinion”. Polisen vill nu varna för att det som verkar som ett erbjudande kan bli en kostsam affär.

Det förstnämnda företaget Bolagsupplysningen har polisen varnat för ett flertal gånger tidigare. Utskicket ser ut som en vanlig myndighetsblankett, riktad till företagare. ”Dags att komplettera”, står det tryckt med stora bokstäver. Skriver du under ”erbjudandet” blir du dock fast i ett mycket kostsamt avtal.

Det andra företaget Företagsopinion är nytt och mer utformat som en form av ”opinionsundersökning”. Ämnet för ”undersökningen” är högaktuellt och handlar om exempelvis trainee- och instegsarbeten för nyanlända. Fyller du i uppgifterna så är du fast i ett kostsamt avtal här också.

”Har du fått sådana här försändelser? Släng dem. Har du redan skrivit på och skickat iväg? Bestrid fakturan och hänvisa till att det är bedrägligt tillkommet avtal”, uppmanar nu polisen i Kalmar län.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook