Höglandet

Polisen varnar: släpp inte in folk

Ett par inbrottstjuvar har åkt fast de senaste dagarna men inbrottsvågen fortsätter i Jönköpings län och på Höglandet. Polisen går därför ut med tips och varningar till bostadsägare så att de ska kunna förebygga inbrott och stölder.

”Släpp inte in folk”, säger polisens presstalesman Erik Thulin och riktar sig då särskilt till äldre. Det finns en grupp kriminella som specialiserar sig på att tränga sig in hos äldre och låtsas vara någon annan.

”Skryt inte om hur bra ni har det i Grekland”, fortsätter Erik Thulin och riktar sig till semesterfirare som lägger upp på sociala medier vad de har för sig.

Ha radio på på hög volym, lampor på timer och som tänds när någon kommer in i trädgården, be grannen klippa gräs och lägga sopor i soptunnan, är några av tipsen från polisen.
Erik Thulin uppmanar också villaägare att klippa ner sina häckar för att få mer insyn i trädgårdar.
”Tjuvarna drar sig till platser utan insyn”, säger han och påpekar också att stegar ska hållas inlåsta. Det finns exempel där inbrottstjuvar specialiserat sig på att använda stegar vid hus för att på enkelt sätt bryta sig in på övervåningar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook