Nässjö Nyheter

Polisens utredning: vi har gjort rätt i Forserum

Polisen på Höglandet svarar nu på kritiken mot deras insats i Forserum. Av totalt 20 händelser relaterade till personer av annan etnicitet ifjol och i år har polisen varit på plats 15 tillfällen för att reda ut vad som hänt.

Polisen har kartlagt alla händelserapporter i Forserum under 2011 och 2012 som har med somalier att göra.
Sammanlagt handlar det om 15 händelser ifjol och 5 i år. Enligt uppgifter från polisen till Höglandsnytt handlar det i år om misshandel, olaga hot, skadegörelse, försvunnen person, ofog och kontroll av fordon där etniska somalier varit vittnen, anmälare eller målsägande.
I 15 av 20 fall har polispatrull åkt till Forserum för att ta upp anmälan eller på annat sätt utreda saken. Polisen har fått kritik, i media, för att anamma ordningsmaktens syn på brott mot svarta i amerikanska södern på 1960-talet och för att överhuvudtaget inte göra tillräckligt.
Genomgången av händelserapporterna som nu är gjort visar att polisen handlat korrekt, menar man.
”Vi svarar på kritiken. Deta är vår verklighet”, säger Magnus Roman, polisens presstalesman, till Höglandsnytt.
Polisen tar däremot inte ställning till huruvida det förekommit utbredda trakasserier, grundade i rasism, mot etniska somalier.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Jag vill gärna att de specar rapporten lite bättre.
    Hur många av dessa 20 händelser handlar om somalie som anmäler svensk för rasistiskt brott?

    Somalie som vittne, somalie i bråk med somalie, försvunnen somalie, kontroll av bil fylld med somalier osv är ju inte intressant i sammanhanget?

  2. Ved tanke på att gänget som gett sig på somalier trakasserar ALLA invånare i Forserum, vore det intressant att få se statistiken över alla anmälningar som rört detta gäng, för att få en helhetsbild.

Kommentarer avstängda