Nyheter

Polisnonchalans mot naziklotter upprör

Natten till fredag blev asylboendet i Kristdala nerklottrat och sprayat på väggarna med hakkors och budskapet att de boende skulle ta sig hem och inte sitta i Kristdala. Det var inte första gången detta hände.

Enligt Radio Kalmar har asylboendet ofta trakasserats av fulla ungdomar, men polisen och migrationsverket nonchalerar det som händer, anser folket i bygden. Många av de boende är oroliga och en del har svårt att sova.

Kristdala är ett litet samhälle som ligger vid väg 711 cirka 25 kilometer från Oskarshamn. I tätorten bor ett tusentals personer och lika många i kringområdet.

De flesta bor i villor och barnfamiljerna pendlar till sina jobb i tätorterna runtomkring, med det finns en del hyreshus med lägenheter att hyra. Samhället domineras små och medelstora företag.

Enligt samhällsföreningen strävar man efter att göra Kristdalabygden till en trygg plats att bo och verka i. Man vill också ha en bra samhällsservice för att turister ska hitta till den vackra bygden med dess natur- och kulturskatter.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook