Debatt Opinion

Politiken och media

Jag minns under en tågresa från München norrut hur jag satt i restaurangvagnen där några av Sveriges intellektuella också satt. De uttalade sig om Thorbjörn Fälldin hur dum och obegåvad han var. Föraktet växte med antalet centiliter rödvin de inmundigade.

Jag upplevde deras totala brist på respekt för den svenska demokratin. Då kände jag starkt aldrig skall jag hämta ideologisk kraft och styrka  från den kategorin människor.

Nu upprepar sig Thorbjörn Fälldin fenomenet. En tölp och enkel människa från Oskarshamn kan väl inte besätta maktens tinnar och torn. Makt som var reserverat för vår tids överklass, en blandning av förvirrade akademiker och de som sitter vackert till bords och skålar fint under kristallkronorna.
Jag delar Juholts kritiska hållning till massmedia. Från dag ett härfördes massmedia av sådana som KG Bergström Exp. och Britt-Marie Mattsson på GP. De var helt enkelt upprörda och förbannade att den nye ledaren inte togs ur de led som brukade sälja sig billigast till media (Stockholmssyndromet).

Deras förakt visste inga gränser när Sverige agenda skulle skrivas utanför deras krets och till råga på allt eländet i en bonnhåla som Oskarshamn. Hela Juholt-affären var riggad, inte av media utan en relativt liten krets av halvintellektuella på storstädernas  media samt en liten inavlad intellektuell överklass inom Soc. Dem som ansåg sig förbigångna och utestängda från de fina rummen.

De visade föraktet mot det parti som de i stort inte brydde sig om vilka värderingar det hade utan att det skulle ge dem makt, glans och framgång. Hela detta korthus rasade. Tyvärr fanns det en del av de rättrådiga Soc. Dem som drogs med i förfallet. Nu sist Ylva Johansson, en bitchig teknokrat som drivs av karriärlusta.

Jag vet att Juholt kommer överleva, kämpa sig tillbaka till opinionssiffror runt 30% men till priset av att den falang av Soc. dem som är teknokrater och föraktar folkrörelseidealen får stiga av. Ingen nämnd och ingen glömd.

Det är dags att vi från landet utanför Storstäderna tar makten i Sverige, då blir det mjukare rundare och mänskligare.

Lars-Håkan Halldin
Oberoende Decentralist

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook