Debatt Opinion

”Politiker beredda att sälja ut svenska folkets frihet”

”Kontrasten mellan England och Tyskland med Merkel i spetsen kvarstår sen Hitler. Medan England står för demokrati och självständiga stater vill Merkel som tidigare skapa ett Storeuropa”, skriver Olle Ljungbeck i ett EU-kritiskt inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Lyssna på Cameron. Utan Englands heroiska kamp för frihet och demokrati under andra världskriget hade sannolikt inte Europa bestått av självständiga stater i dag. Visserligen kom USA till hjälp och mycket tack vare detta lands resurser besegrades Hitler och nazismen. Men det går inte att förneka att England var den moraliska segraren.
Kontrasten mellan Cameron och de svenska politikerna är enorm när det gäller att hävda demokrati, frihet och oberoende för Sverige och det svenska folket.

Sveriges riksdag (riksdagspolitikerna) och regering drog sig inte för en statskupp för att lämna över makten till EU. För det är ett faktum att grundlagsförändringen 2002 var ett grundlagsbrott och därför en statskupp. Brottet innebar att man ändrade grundlagen utan att höra folket eller följa de regler som är uppställda för grundlagsförändring. Ändringen innebar att man därmed ansåg sig kunna överlämna folkets makt till EU utan vare sig val eller folkomröstning. Den som tvivlar på detta kan ta del av Lagrådets uttalande (Lagrådet är det högsta organet för tolkning av våra lagar) att riksdagens beslut stred mot grundlagen.
Efter denna statskupp har riksdagen i beslut efter beslut överfört makt till EU så att nästan 80 procent av våra lagar stiftas i Bryssel. Genom godkännandet av Lissabonavtalet tog man bl a ifrån arbetarna och löntagarna deras rättigheter som de kämpat för i hundra år. Kollektivavtalsrätten har försvagats så att den nästan är betydelselös i dag. Märk väl att såväl socialdemokraterna som Lo har medverkat i dennna skamlösa handling. De gjorde med andra ord gemensam sak med borgarna. Hade de fått som de ville hade vi tillhört det flytande vraket Eurozonen i dag.

Medan England med Cameron i spetsen står fast vid nationalstaten och demokratin är de svenska politikerna beredda att sälja ut svenska folkets frihet och rätt att forma det samhälle en majoritet vill ha. Man kan med fog påstå att de svenska politikerna styrs av en slavmentalitet medan engelsmännen alltid varit beredda att kämpa för friheten hur stort motståndet än varit. Den maktöverföring som dessa förrädare genomfört innebär att Sverige i dag är en av de minst demokratiska staterna i Europa. Alla de stora frågorna som har betydels för gemene man/kvinna har under de senaste 15 åren beslutats utan att medborgarna haft något som helst inflytande.
En bidragande orsak till landsbygdens avfolkning är medlemsskapet i EU.

Kontrasten mellan England och Tyskland med Merkel i spetsen kvarstår sen Hitler. Medan England står för demokrati och självständiga stater vill Merkel som tidigare skapa ett Storeuropa där Tyskland har hegemonin och i praktiken dikterar de övriga EU-ländernas villkor. När Tyskland nu så starkt hävdar EU,s intressen är det i första hand sina egna intressen och makt man är ute efter.
Ska inte Sverige bli en koloni eller ingå i en federation där all makt samlas i Bryssel bör vi sluta upp kring Camerons vision om ett annorlunda EU som bygger på mellanstatligt samarbete mellan suveräna stater. Endast genom fria nationalstater kan demokratin bibehållas.

Olle Ljungbeck

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

 1. Är det några som motarbetat fackföreningar så är det väll de ”heroiska britterna” med thatcher i spetsen. Och beträffande lydstater och stormakter så skrev nog Britterna manualen till hur man ockuperar och suger ut andra länder.

  Olle
  Merkel
  Cameron
  Eu

  Skit på er…

Kommentarer avstängda