Debatt

”Politiker ska lära sig tänka – men det är väl för mycket begärt”


[adrotate banner=”28″]
”Den gamla ordföranden i Kommunstyrelsen i Vimmerby, Emil i Lönneberga ringde oss. Han var mycket arg”, skriver Eksjödebattören Lars-Håkan Halldin i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om Vimmerby kommuns (numer tillbakatagna) beslut om att slopa frukostägg på äldreboendena.

[adrotate banner=”27″]
”Kommunen ville spara pengar. Men i stället blev det rena äggröran. Nu gör Vimmerby kommun en kovändning – och återinför dagliga frukostägg åt de gamla.

”Vi har nu förstått att de gamla lägger stor vikt vid just äggen och sill på morgonen. Vi har därför bestämt att backa på beslutet och återinföra ägg varje dag enligt deras önskemål”, skriver kommunen på sin hemsida.
”Jag trodde att det var en skröna när de berättade det”, dundrade 91-åriga Carin Brodin på boendet Vidala i Södra Vi, i Vimmerby Tidning.

Nu ser det dock ut som att Vimmerby kommun får hitta andra, och mindre uppeggande, sätt att spara på pengarna.
Den gamla ordföranden i Kommunstyrelsen i Vimmerby, Emil i Lönneberga ringde oss. Han var mycket arg

”Inte undra på att de inte delar ut litterära pris i Vimmerby till åminnelse av min skapare Astrid Lindgren.
Skriv som jag säger, till och med Albert Engströms kommandoran i Hult var ett geni i jämförelse med politikerna i Vimmerby. De skall skämmas och äta klappgröt på sina sammankomster samt lära sig tänka men det är väl för mycket begärt”,
avslutar Emil i Lönneberga…
Förgrymmade politiker.

Lars-Håkan Halldin

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Det råder mycket missförstånd omkring politikers förmåga att tänka. Det flesta som sitter hemma på kammaren och skriver debattartiklar tror att politiker saknar förmåga att tänka. Inget kan vara mera fel, politiker är i själva verket mätare på att tänka. De tänker flera gånger om dagen på vad de skall göra och vilka beslut de skall fatta för att få så stor personlig vinning som möjligt.

    Utöver att tänka på den personliga vinningen tänker de också mycket på vad som gynnar pertiet mest ty utan sitt parti får politikerna ingen personlig vinning. De som sitter i partitoppen tänker också mycket på hur de skall manipulera partiedlemmarna så att de fortsätter att rösta för att de som sitter i partitoppen skall få sitta kvar där uppe på toppen.

    Med andra ord, lära sig att tänka behöver inte politiker göra. Däremot skulle de behöva lära sig att tänka mera på kommuninvånarnas välfärd. Det har inte politikerna i Nässjö gjort och inte heller politikerna i Landstinget. I förra veckan blev kommuninvånarna i Nässjö av med över 80 miljoner kronor per år.

Kommentarer avstängda