Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö Sävsjö Toppnyheter Tranås Vetlanda

POLITISK KRIS på Höglandet – besked om framtiden ges på presskonferens

Ett monumentalt fiasko för alliansen i region Jönköpings län när fullmäktige skulle rösta igenom budgeten för nästa år.

Alliansen förlorade budgetomröstningen, efter 12 timmar lång förhandling i regionfullmäktige, efter att nationalisterna i Sverigedemokraterna, som moderatledda alliansen förlitat sig på, lagt ner sina röster.

Sverigedemokraternas ursprung är den nazistiska rörelsen. Nazismen, som fullkomligt ovetenskapligt hävdar skillnader mellan olika folkgrupper – vilket också SD gör i sitt partiprogram, ligger bakom dels mord och folkmord på tiotals miljoner människor under 1930- och 1940-talet och dels ett stort antal våldsdåd, flera med dödlig utgång, i Sverige de senaste årtiondena.

Sverigedemokraterna förespråkar i sitt partiprogram en omvälvning av svenska samhället i enlighet med nationalismen som genom historien bringat lidande och död för miljontals människor världen över. Ledande Sverigedemokrater har utlovat allvarliga repressalier mot flera grupper i samhället om partiet kommer till makten, inte minst invandrare, journalister och andra grupper partiet må finna misshagliga.

Istället blev det den socialdemokratiskt ledda oppositionen som vann omröstningen. Det handlade inte bara om budgeten för nästa år utan också om en flerårsplan för 2019 och 2020.

Följden blir att Socialdemokraterna nu säger sig vara redo att ta över styret i regionen. Alliansen har kallat till en presskonferens under torsdagen efter lunch på regionens hus i Jönköping. Där väntas besked om det framtida politiska styret på Höglandet och i länet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook