Växjö

Polsk ficktjuvsliga åtalas – kända i hela Europa


Tre män 30-årsåldern åtalas nu Växjö tingsrätt misstänkta för ett 45-tal brott varav 15 fickstölder runt om i södra och mellersta Sverige det senaste halvåret.

De tre polska männen resecentrum i Växjö i mars tack vare en observant kameraansvarig på ett fastighetsbolag i Stockholm.
”Ficktjuvarna har jobbat systematiskt på olika resecentrum runt om i landet och många av resecentrumen ägs av samma fastighetsbolag dit poliser vänt sig för att eftersöka övervakningsbilder i samband med fickstölder. Killen som tar ut bilderna från kamerorna kände igen de misstänkta från alla bilder han överlämnat till poliser runt om i landet”, berättar polisens utredningsledare Lena Ohlsson, Växjö.

I åtalet ingår 15 grova stölder samt 30 bedrägerier. De åtalade männen ska bl a tagit ut pengar från en uttagsautomat med ett stulet uttagskort eller handlat med stulna kort.

Polisens utredare i Växjö har kartlagt de tre misstänkta männens resor ut och in i Sverige under det senaste halvåret. Kartläggningen har lett fram till att männen är misstänkta för 15 fickstölder men samtidigt är polisens utredare övertygade att det finns ett mycket stort mörkertal.

De som drabbats av de tre ficktjuvarna är i åldrarna 20 till 70 år. Vid de 45-talet brott männen nu åtalas för misstänks de kommit över pengar och föremål till ett sammanlagt värde av cirka 155 000 kronor.

De tre åtalade männen är kända av polisen i Finland, Polen, Danmark, Frankrike, Belgien och Nederländerna för likartad brottslighet.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook