Debatt

”Principbeslut: vi säger nej till sd”


[adrotate banner=”27″]
”Verdandi tar idag principbeslutet att säga nej till Sverigedemokrater i Verdandis verksamhet”, skriver Verdandis ordförande Helena Frisk i ett debattinlägg.

I valrörelsen har frågan ställts på sin spets. Vi i Verdandi säger nej till att lämna plats till organisationer som framför åsikten att alla människor inte har lika värde och som står för diskriminering och rasism.

SDs budskap står i stark motsatsställning till Verdandis värdegrund och våra ideal om rättvisa och solidaritet. Demokratins fiender får träffas någon annanstans.
Vi i Verdandi gör som vi brukar när vi möter människor som sprider fördomar och nidbilder om andra, vi sätter stopp. Vi säger nej. Så har det alltid varit i vår verksamhet. Vi arbetar med människor som vill växa och det förpliktigar. Det finns ingen plats för SD i vår verksamhet.
SD kränker inte bara min kompis, utan också mig och mina ideal och värderingar. Jag är övertygad om att SD inte står för en utökad rättvisa, solidaritet och demokrati. Även om de just nu sitter i riksdagen. Vi i Verdandi ska jobba hårt i valrörelsen. Vi ska prata om människosyn och solidaritet. Och kämpa för ett regeringsskifte.

Helena Frisk, ordförande Verdandi

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

 1. Är ganska typiskt utalande från en sverigedemokrat så fort någon går i mot dom är man odemokratiskt eller vänsterextrimist vad gunnar inte förstår är att det är en demokratiskt rättighet att säga nej till något som går helt emot ens värderingr

 2. Helena Frisk sprider fördomar och nidbilder om Sverigedemokraterna.
  I vårt principprogram står tydligt att människor har lika värde. Vår politik grundar sig på det.
  Vi är det enda riksdagsparti som har en politik som motverkar all form av diskriminering, även institutionaliserad diskriminering såsom mångfaldskvoter och s.k. positiv särbehandling.
  Vi verkar för ökad demokrati i Riksdag och fullmäktigesalar. Vi tycker att Sverige måste demokratiseras mer. Det har vi alltid tyckt.
  Vi tar avstånd från rasism. Att vilja ha en begränsad invandring kan inte vara rasistisk. I så fall är det bara V (eventuellt) som klarar sig från rasiststämpeln.
  Ytligheten i dagens svenska debatt är ett hot mot samhället och demokratin.

Kommentarer avstängda