Problem för Dackarna inför premiären | Höglandsnytt
Speedway Sport

Problem för Dackarna inför premiären

Under tisdagen kommer elitserieklubbarna i speedway att kalla till presskonferenser inför den kommande seriestarten som äger rum om exakt en vecka.

Nu kommer storstjärnorna inte att kunna delta eftersom de körde så sent som på måndagskvällen i Polen och för Dacekföraren Rune Holta gick det riktigt, riktigt illa.Han rapporteras  ha vurpat och ha brutit ben i handen och beräknas vara borta i två-tre månader. Lägg då därtill att hans lagkamrat, Hans Andersen för bara någon vecka sedan bröt fotleden då han var ute och joggade! Andersen beräknas också vara borta i upp till två månader.Givetvis två tunga avbräck för Målillaklubben. Elit Vetlandas Jason Crump är dock inte skadad. Långt därifrån.  I samma match där Holta skadade sig, Torun mot Rzesrow, körde Crump in 17 av totalt 18 poäng, men hans Rzesrow förlorade ändå med 44-46. På lördag inleds också GP-speedwayen med en tävling i Polen och givetvis kan inte heller Holta köra här.

Holta kommer förmodligen att ersättas av svenske Magnus ”Zorro” Zetterström som är förste reserv. Som reserv nummer två är Elit Vetlandas Tomas H Jonasson.LEIF HEDBERG

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook