Protestbrev mot Vetlanda kommuns prishöjningar – förskolelärare vill äta gratis

Lärare på förskolor i Vetlanda kommun protesterar mot att de måste börja betala för sin pedagogiska måltid med barnen.

Den stora höjningen av måltidspriserna påverkar också lärarna. Men en pedagogisk måltid på en förskola är inte som att äta mat med barn på till exempel högstadiet menar lärarna.
”Vi som arbetar och äter tillsammans med våra yngsta medborgare har inget annat alternativ än att äta lunch med våra barn. Man ska komma ihåg att små barn behöver mycket hjälp vid matbordet. Det hostas, någon mår illa, toalettbesök och blöjbyten är vanligt förekommande”, skriver lärarna i sitt protestbrev till kommunledningen och talar om stress, infektioner och nerkladdade kläder.
”Är det då verkligen rimligt att vi ens ska behöva betala något för detta?”, frågar sig lärarna och bjuder in kommunpolitikerna till en måltid i en förskola.
”På egen risk”.

[Redaktion]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. I Sävsjö har förskollärarna betalat sedan länge för den pedagogiska måltiden. Man är inte tvungen att äta.
    Med detta kommer argumenten att barnen ska ta efter en vuxen som visar hur man gör.
    Jag kan garantera att det kommer inte finnas en unge som inte vet hur man äter då e slutar på förskolan.

  2. Det var det lojligaste jag har hort, vi vardpersonal betalar minsann for maten sa varvor ska inte dagispersonal gora detta? finns de dementa som ater battre om man sjalv sitter med. och ett himla spring kan de bli p ett aldreboende ocksa.

  3. Ingen förmån alls finns det till de kommunanställda längre. Jag tycker Vetlanda kommun kan redovisa alla utgifter för allmänheten. Hur mycket kostar skolan, vården, invandringen. Allt borde redovisas

Kommentarer avstängda