Publikrekord när Vetlanda BK tog stort skär mot slutspel

Ett ordentligt skär mot slutspel och nytt publikrekord för Sapa Arena. Vetlanda BK hade en hellyckad kväll då man besegrade Sandviken med 6-4.

Den gångna helgen gick resultaten emot VBK då man framförallt förlorade själva i ”skandalmatchen” mot Tillberga då det också bjöds på bedrövliga förhållanden.
Men på onsdagskvällen förändrades allt.
Först förlorade Broberg överraskande mot Kalix på neutral plan.
Och som grädden på moset kom då VBK:s seger mot Sandviken.
Tidigare på dagen hade Johan Löfstedt och Joakim Andersson tagits ut till VM och de blev frontfigurer mot Sandviken också.
Joakim genom att göra hälften av målen varav två av dem föll i första halvlek. Det tredje gjorde Andreas Lysell.
Andersson satte för övrigt 1-0 på straff vilket var VBK:s mål nummer 100 den här säsongen.
Första 45 minuterna var VBK bättre än Gästrikarna och även om man hade mindre boll i andra halvlek satte Tuomas Mokko 4-2 och Johan Löfstedt 5-2 i 60:e respektive 62:a minuten .
Sandviken tog timeout och knappade in till 4-5. Då, mitt i den värsta SAIK-pressen, kontrade VBK och Joakim Andersson tryckte in segermålet 6-4 till publikens förtjusning.
Det var 1840 åskådare som tagit sig till Sapa Arena, 50-talet fler än det tidigare publikrekordet.
Det blev en mycket snäll match där det bara delades ut två utvisningar och båda till hemmalagets VM-spelare, Johan Löfstedt och Joakim Andersson. Något de säkert kunde ta en sådan här kväll där man utökade glappet ner till Broberg och slutspelsstrecket till sex poäng.