”Pulveriserade” – Vetlanda BK krossade topplaget

Det blev rena krossen i Sapa Arena när ett sviktande Vetlanda BK mötte Sandviken. Men… Det var VBK som stod för grannlåten och pulveriserade SAIK med hela 9-4!

Och den här gången var det VBK som stod för vändningen mot seriervåan.
Efter det att SAIK:s notoriska målgörare, tillika VBK-fostrade, Christoffer Edlund och Erik Pettersson gjort 0-2 , som också gjorde övriga SAIK-mål, svarade VBK för en mycket stark vändning.

Det stod 1-2 i halvlek, 45 minuter som VBK kanske borde gjort fler mål men brände flera lägen.
Men då mindre än tio minuter återstod att spela av matchen hade VBK gjort fem raka mål och 6-2.
Därefter rasade målen in i båda burarna, eller tre i SAIK-buren och två i VBK-diton.
Vilket alltså betyder 9-4 i slutresultat.

Joakim Andersson gjorde fyra mål och samtliga i följd: 4-2, 5-2, 6-2 och 7-4. Johan Löfstedt och Patrik Johansson gjorde två mål vardera samt Tobias Nyberg ett.

Återigen gjorde Oskar Löfqvist en jättematch i målet och denna gång inför hemmapublik.
Eftersom Hammarby vann också tog man inte ifatt något när det gäller den sista slutspelsplatsen, men man tappade inte heller mark.
Härnäst möter VBK Tellus hemma. Den matchen spelas på söndag i Sapa Arena.