Hultsfred Nyheter Småland Vimmerby

Pumpade honom full med farlig medicin – stackarn fick hjärnblödningChefsläkare Elmar Keppel på Oskarshamns sjukhus har gjort en anmälan enligt lex Maria efter behandling med blodförtunnande läkemedel.

Patienten som är i 80-årsåldern diagnostiserades i november 2017 med en hjärnblödning. Det framkom då att patienten på grund av proppar i lungan 2013 varit under pågående behandling med ett blodförtunnande läkemedel.

”Patienten hade, avvikande från gällande rutiner, insatts på en tillsvidare behandling med blodförtunnande läkemedel. Patienten hade inte informerats om planerad behandlingstid och nödvändig uppföljning planerades varken på medicinkliniken eller inom primärvården”, berättar Keppel i ett pressmeddelande.

Medicinklinikens mottagning ansvarade under 4,5 år för patientens behandling med det blodförtunnande läkemedlet och regelbundna receptförskrivningar utfördes utan att obligatoriska årliga omprövningar genomfördes.

”Vården på Oskarshamns sjukhus har i onödan under 3,5 år utsatt patienten för en tydligt ökad blödningsrisk och med stor sannolikhet bidragit till omfattningen av hjärnblödningen”, menar Elmar Keppel.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook