Putte "Så ska det låta" Nelsson fyller 40 | Höglandsnytt
Nyheter

Putte ”Så ska det låta” Nelsson fyller 40

I morgon, måndag, fyller pianisten Putte Nelsson 40 år. Han firar dagen med två inbokade konserter med ”Sjung Nu-kören. ”Brukar glömma bort mina födelsedagar, men vi får fira den i dag i stället, det går lika bra”, menar han.

Putte Nelsson blev Putte med hela svenska folket under de fem år som han satt på pianopallen i teveprogrammet ”Så ska det låta”.

För smålänningarna, och i synnerhet folket i Vetlandatrakten, är han nog mest känd som missionärsparet Gudrun och Roland Nelssons pojke, pojken de tog med sin hem från Etiopien för snart fyrtio år sedan. Han var nio månader den gången.

2007 hedrades han med en stjärna utanför stadshuset för att genom sin musik, sitt engagemang och sin ödmjukhet ha satt Vetlanda på kartan.

Men som han sade då han fick ta emot utmärkelsen ”många av mina jämnåriga i Vetlanda känner mig nog som han som var med och rev hopptornet i Grumlan några år i rad”.

I tidningen Dagen har Putte berättat att han för tio år sedan flög till Etiopien för att försöka hitta litet rötter, men hittade inga direkta. Han kände sig annorlunda, kunde inte språket, klädde sig annorlunda med mera.

Men tänker någon gång ta med sig sin familj dit så att frun och barnen får se var han kommer ifrån.

Han säger sig inte ha några speciella känslor för sitt födelseland. Det är småländska Vetlanda som han räknar som hemma, ur nostalgisk vinkel. Men i dag är det Stockholm där han har sin fru och sina barn och där oftast jobben finns som är hemma.

Fast under det senaste året har det varit mycket resande till Göteborg och Malmö, där Putte Nelsson varit kapellmästare i Robert Gustafssons jubileumsshow. Efter nyår flyttar showen till Stockholm – ”då blir det mera tid med familjen”, säger han.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook