Aneby Jönköping Nässjö

Rallyolycka – två personer vårdas på sjukhus

En trafikolycka inträffade under söndagen i samband med en rallytävling. Två personer vårdas på sjukhus.
UPPDATERAD: 1249, 1338, 2055

Olyckan inträffade vid 12-tiden när en bilförare vid ett tävlingsmoment på en specialsträcka tappade kontroll över sitt fordon och körde av grusvägen.

Olyckan inträffade i närheten av Järsnäs mellan Aneby, Lekeryd och Vireda. Räddningsstyrkor från Forserum och Jönköping larmades tillsammans med ambulans till olycksplatsen.

Både kartläsare och förare blev kvar i bilen efter olyckan och kunde inte ta sig ur bilen. De var vid medvetande och var inte fastklämda.

Räddningstjänsten genomförde ett uttag av de drabbade som sedan mer noggrant kunde kontrolleras vidare av ambulanssjukvården och bedömning av behov av sjukhusvård. Båda de drabbade personerna fördes med ambulans till Ryhov.

Väl på Ryhov konstaterades att den ena drabbade var lindrigt skadad och att den andra var oskadd båda kunde åka hem efter behandling innan kvällen.
Ingen i publiken eller andra personer blev skadade i samband med olyckan.

Specialsträckan kördes som en del av tävlingen Hammarslaget med start och mål vid Järsnäs gamla skola. Första start skedde vid 11-tiden. Tävlingen på totalt drygt fyra mil kördes på två specialsträckor på grusvägar. Minst 30 bilar deltog i rallyt. Deltagande i tävlingen skedde på egen risk.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook