Jönköping

Rån – slog till mot handikappad i tunnel


Polisen jagade under onsdagskvällen tre män som ska ha rånat en handikappad kvinna i en gångtunnel i Jönköping. Männen kunde inte gripas men polisen har fått ett signalement på rånarna.

UPPDATERAD: 2137, 1025

Vid 1930-tiden kom larm om att en funktionsnedsatt kvinna blivit utsatt för rån av tre stycken gärningsmän. Rånet skedde i gångtunneln vid Skatteverket och Hälsohögskolan i västra centrala Jönköping. Brottsoffret blev av med bl a smycken.
Rånoffret är en kvinna i 75-årsåldern som färdades i en permobil. Hon ska ha fått lättare skador men framför allt chockats svårt.

Signalementsuppgifterna är, enligt polisen, vaga. Det handlar dock om tre yngre män iklädda mjukiskläder. En av gärningsmännen hade en iögonfallande frisyr.
”De var mycket mörkhyade”, säger polisens presstalesman Erik Thulin på torsdagsförmiddagen om signalementsuppgifterna på rånarna.
Enligt polisen tyder mycket på att gärningsmännen väntat i tunneln. Efter rånet flydde gärningsmännen i nordvästlig riktning. Polisen vill nu gärna ha in tips från eventuella vittnen.
Detta är det andra personrånet i centrala Jönköping på mindre än ett dygn. Vid 0245-tiden natten till onsdagen kom larm om ett personrån i Hovrättsgränd. Det rånet ska dock ha misslyckats.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook