Höglandet Jönköping Jönköpings län Tranås

RAZZIA på skola på Höglandet


Nu händer det. Razzia på gymnasiet. I flera timmar under fredagen.

Tre internationella konstnärer, Seher Uysal, Katarzynia Pagowska och Laura Bianco är tillbaka på Kultivera i Tranås för att hålla workshopar med studenter i det regionala projektet KONST>RAZZIA.

De tre konstnärerna arbetar med performance, installationskonst, konceptuell konst och film- och fotokonst. De kommer att vara värd för olika workshopar som handlar om deras personliga konstnärliga metoder och umgås med studenterna.

Under fredagen genomförs KONST>RAZZIA på Holavedsgymnasiet i Tranås.
Kultivera kommer, i samarbete med de tre residenskonstnärerna, driva ett intensivt konstpedagogiskt program under november månad för några av länet konststuderande.

Nästa vecka bär det av till Gislaveds gymnasium där konstnärerna stannar i tre dagar.

Syftet med projektet är att ge eleverna möjlighet att handledas, lära känna och inte minst inspireras av unga och aktiva internationella konstnärer i en spännande miljö! Istället för att ”undervisa” kommer konstnärerna arbeta med öppna experimentella workshopar.

KONST>RAZZIA är namnet på Region Jönköpings läns nätverk för skolungdomar och studerande inom bild- och formområdet. Syftet med projektet är att bygga upp ett nätverk mellan länets olika gymnasie- och folkhögskolor som på olika sätt arbetar med bild och form och att bidra till att eleverna få konstupplevelser.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook